در حال بارگذاری ...
...

تجلیل از استاد داوود فتحعلی بیگی در جشنواره مجازی «حکیم ابوالقاسم فردوسی»

مراسم اختتامیه جشنواره مجازی «حکیم ابوالقاسم فردوسی» عصر روز شنبه، ۲۷ بهمن‌ماه در تماشاخانه سنگلج تهران برگزار شد. در این مراسم از استاد پیشکسوت هنرهای نمایشی، داوود فتحعلی بیگی، به پاس یک عمر فعالیت مؤثر در عرصه فرهنگ و هنر ایران تقدیر به عمل آمد.

به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی، دکتر محمدمهدی احمدی مشاور عالی وزیر فرهنگ و ارشاد، نیکنام حسین‌پور مدیر روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اتابک نادری سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی، دکتر شریفی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز و دبیران جشنواره برای تقدیر از چند دهه تلاش استاد داوود فتحعلی بیگی به روی صحنه رفتند و با اهدای لوح تقدیر و جایزه از ایشان تجلیل کردند.
استاد فتحعلی بیگی پس از دریافت جایزه در سخنانی کوتاه ضمن ابراز خرسندی از این تقدیر، گفت: «هیچ‌وقت گمان نمی‌کردم شبی پیش بیاید که چنین بزرگان فرهنگی و ادبی، از من، کوچک‌ترین سرباز حفاظت از مرزهای فرهنگی ایران عزیز تقدیر کنند.»
این هنرمند پیشکسوت در ادامه سخنان خود به لزوم توجه بیشتر به هنرهای نمایشی و لزوم ایجاد زمینه‌های مناسب برای آموزش و ترویج این هنرها اشاره کرد و گفت: «ما برای عرضه فرهنگمان زمینه‌های به‌روز را فراهم نکرده‌ایم.»
وی با اشاره به تجربه چینی‌ها در حفظ هنر نقالی تصریح کرد: «برای اینکه هنرهای ما دوام و قوام پیدا کند و بماند، دولت و بزرگان ما باید زمینه‌های ارائه به‌روز آنها را فراهم کنند و رشته‌های دانشگاهی لازم را ایجاد کنند.»
این مراسم با اجرای دوتار نوازی استاد محمد یگانه و نقالی خوانی استاد چایانی و پخش کلیپ‌هایی از آثار ارسالی به جشنواره ادامه یافت.

بیانیه هیئت داوران جشنواره مجازی «حکیم ابوالقاسم فردوسی» (قرائت شده توسط استاد اردشیر صالح‌پور، رئیس هیئت داوران)

شاهنامه فردوسی، این گنجینه بی‌بدیل، نه تنها بن‌مایه هویت ملی و فرهنگی ما، بلکه شناسنامه تمام عیار ملت ایران است. این اثر جاودان، دو گوهر گرانبها را برای ایرانیان به ارمغان آورده است: «زبان فارسی» و «فرهنگ غنی». این دو، ریشه درختی کهن و تن‌آور به نام تمدن ایرانی دارند.

به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی، بیانیه هیئت داوران جشنواره مجازی حکیم ابوالقاسم فردوسی توسط اردشیر صالح پور به شرح ذیل قرائت شد.

شاهنامه فردوسی، این گنجینه بی‌بدیل، نه تنها بن‌مایه هویت ملی و فرهنگی ما، بلکه شناسنامه تمام عیار ملت ایران است.  این اثر جاودان، دو گوهر گرانبها را برای ایرانیان به ارمغان آورده است: «زبان فارسی» و «فرهنگ غنی».  این دو،  ریشه درختی کهن و تن‌آور به نام تمدن ایرانی دارند.
فردوسی، آن حکیم فرزانه،  فرهنگ، زبان و تاریخ حماسی ایرانیان را با خلق شاهنامه جاودانه ساخت و  هویت ملی و تمدن ایرانی را در عرصه جهانی به نمایش گذاشت.  شاهنامه،  هزاران اندیشه گوناگون را در خود جای داده و  ارزش آن،  زنده کردن نام و نشان ایرانیان است.  این اثر گران‌سنگ،  ما ایرانی‌ها را به باور خویشتن می‌رساند؛  به اینکه خود را دارای هویتی مستقل و فرهنگی غنی بدانیم.
از جمله ویژگی‌های ارزشمند شاهنامه،  ایران‌شناسی است.  با مطالعه آن می‌توان به گذشته فرهنگی، اجتماعی و سیاسی ایرانیان دست یافت.  فن بیان و توصیف قوی و ایجاز در سخن،  از شاهکارهای بی‌نظیر فردوسی توسی است.
تصویرگری‌های فردوسی در شاهنامه،  معجزه کلمه و کلام،  کلیدواژه‌های جذاب و اثربخش،  مخاطب‌سنجی و ایراد سخن به اقتضای حال و مقام،  از ویژگی‌های زبان فردوسی است که با صدای بلند بیان می‌کند که «تو این را دروغ و فسانه مخوان.»
فردوسی روایت‌های شاهنامه را برای سرگرمی محض  تدوین نکرده است؛  او مفاهیم و مضامین اخلاقی، اجتماعی و تربیتی را در قالب روایت به مؤثرترین روش به ذهن خواننده انتقال می‌دهد؛  کدام اثر ادبی را سراغ داریم که این گونه تمامی هنرها را برای خلق در خود پوشش دهد؟
هدف از این جشنواره تخصصی،  بازگو کردن درون‌مایه‌های ارزشمند شاهنامه است تا مدیران محترم فرهنگی کشور برای حمایت از تولید و نشر محتواهای مؤثر و جریان‌ساز در معرفی و تقویت هویت ایرانی‌اسلامی، سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی کنند تا ضمن پاسداشت و تقویت اصالت و هویت ایرانی‌اسلامی، کنشگری و میدان‌داری مردم در آفرینش‌ها و فعالیت‌های فرهنگی ایجاد گردد.
روایت‌های حماسه ملی ایرانیان در شاهنامه فردوسی،  و بسیاری دیگر از آثار ارزشمند، فاخر و ادبی ایران زمین،  در انتظار یک سیاست‌گذاری و تنظیم‌گری فراگیر است تا نسل جوان جامعه،  با این دستاوردهای ماندگار و پر ارزش ادبی خود،  آشنا و از آن،  بهره‌مند گردند.
شایسته است مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای بهره‌گیری از این تولیدات ارزشمند،  کاربست فناوری‌های نوین را برای انتقال میراث ارزشمند ایرانی به مردم و به ویژه نسل جوان،  پایه‌گذاری کنند.
امروزه استفاده از فضای مجازی به عنوان ابزار مؤثر برای انتقال مفاهیم ملی و هویتی در حوزه فرهنگ‌سازی است.  امید است این جشنواره به سبب دریافت و نشر آثار در فضای مجازی موجب بهبود ارزش‌ها و باورهای نسل جوان در حوزه مؤلفه‌های هویتی آنان شود.
هیئت داوران جشنواره مجازی حکیم ابوالقاسم فردوسی، ضمن تقدیر ویژه از حمایت‌های ریاست محترم مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی جناب آقای مهندس سعید پورابوالقاسم و دبیران محترم جشنواره آقایان: محمود جعفری دهقی، علیرضا قیامتی، جمال رحمتی و خانم پریسا سیمین‌مهر و تمام شرکت‌کنندگان و تلاشگران عرصه فرهنگ و هنر ایران، توصیه‌های زیر را ارائه و پیشنهاد می‌کند:
۱. راه‌اندازی دبیرخانه دائمی جشنواره مجازی حکیم ابوالقاسم فردوسی و برگزاری سالانه و منظم دوره‌های بعدی جشنواره
۲. آموزش‌محور بودن جشنواره قبل و بعد از انتشار فراخوان
۳. چاپ و انتشار آثار منتخب بخش تصویرسازی و متون مکتوب جشنواره
۴. ایجاد بخش «مد و لباس ایرانی» در کنار بخش‌های دیگر جشنواره
هیئت داوران جشنواره مجازی حکیم ابوالقاسم فردوسی:
 * داوود فتحعلی بیگی
 * قطب‌الدین صادقی
 * محمدحسین ناصربخت
 * کمال طباطبایی
 * اردشیر صالح‌پور
زمستان ۱۴۰۳‌

برگزیدگان جشنواره مجازی «حکیم ابوالقاسم فردوسی» اعلام شدند

جشنواره مجازی «حکیم ابوالقاسم فردوسی» بعدازظهر شنبه ۲۷ بهمن‌ماه با حضور داوران و دبیران جشنواره و عده‌ای از شرکت‌کنندگان، در تماشاخانه سنگلج تهران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی، برگزیدگان این جشنواره به شرح زیر اعلام شدند:

این جشنواره به همت مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در ۳ بخش کودک، نوجوان و بزرگسالان و در ۴ رشته «شاهنامه‌خوانی»، «نقالی»، «تصویرسازی» و «متون مکتوب» برگزار شد.

برندگان بخش متون مکتوب جشنواره مجازی حکیم ابوالقاسم فردوسی

* گروه سنی بزرگسال:

نفر سوم: کریم شاهسون، لیلا روغنگیر قزوینی

نفر دوم: آرزو (معصومه) عایفی، پژمان سهرابی

نفر اول: جلال جوینده، مجتبی مقدم

برندگان بخش نقالی جشنواره مجازی حکیم ابوالقاسم فردوسی

* گروه سنی کودک:

نفر سوم: مهدی نودهی، فاطمه رییسی آتنی، مهراد دوخایی

نفر دوم: هلما یار محمدی، سارگل آزادی

نفر اول: ثنا فراری اومالی

* گروه سنی نوجوان:

نفر سوم: دونا فرجی، مهسا یحیوی، زهرا ذاکر حیات داوود

نفر دوم: یسنا کشاورز، طناز رئوقی‌نژاد، محمدمهدی مرادی

نفر اول: ندارد

* گروه سنی بزرگسال:

نفر سوم: ندارد

نفر دوم: حورا تیلا، محمد حاج محمدی

نفر اول:  ندارد

برندگان بخش تصویرسازی جشنواره مجازی حکیم ابوالقاسم فردوسی

* گروه سنی کودک:

نفر سوم: ژرفا زندی

نفر دوم: ساجده جوانمرد

نفر اول: پریماه دنکوب

* گروه سنی نوجوان:

نفر سوم: مهرآیین حسن‌زاده توکلی

نفر دوم: همایون الیاسی

نفر اول: پدارم رحمتی

* گروه سنی بزرگسال:

نفر سوم: زهرا عبدالحسینی

نفر دوم: شیرین قلیپور

نفر اول: اعظم سیادت

برندگان بخش شاهنامه‌خوانی جشنواره مجازی حکیم ابوالقاسم فردوسی

* گروه سنی کودک:

نفر سوم: رها محمودی‌فر

نفر دوم: باران نیک‌اندیش

نفر اول: سارینا رنجبر

* گروه سنی نوجوان:

نفر سوم: کیارش مظفری، مهرسا سجادی

نفر دوم: حسین زارعی، امیراحسان کرمی کلمتی

نفر اول: کبریا گودرزی

* گروه سنی بزرگسال:

نفر سوم: عبداله عبدی بزدی، ملیحه عبدالی ندیکی، منیژه ملکی ریزی

نفر دوم: عشرت خادمی، جلال نوری

نفر اول: پوریا بازرگان

برگزیدگان جشنواره مجازی، لوح یادبود و جایزه خود را با حضور استاد داوود فتحعلی‌بیگی، دکتر محمدمهدی احمدی (مشاور عالی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، مهندس پورابوالقاسم رییس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی و خانم پریسا سیمین‌مهر، قطب‌الدین صادقی و دیگر مسئولان جشنواره بر روی صحنه دریافت کردند.